Opis

Na razglednicah vasi Lokev zasledimo tako naravne kot umetnostne lepote tega kraja. Lepo ohranjen obrambni stolp na Taboru iz leta 1487 je služil za obrambo proti Turkom. Stolp ima cilindrično obliko ter seveda strelne line. Danes se v njem nahaja vojaški muzej. Poleg župnijske cerkve iz leta 1613 stoji gotska kapelica. V Lokvi si lahko ogledamo tudi križ iz Limogesa iz časa romanike. V bližini se nahajata kobilarna Lipica in jama Vilenica.

Predlog citata

Šavc, U. 2010: Zbirka razglednic Lokve. DEDI - digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem, http://dedi.si/dediscina/257-zbirka-razglednic-lokve.